tiistai 8. helmikuuta 2022

Valinta

Raili oli ollut pitkän ajan yhdistyksen puheenjohtajana. Jälleen oli vuosikokous meneillään, ja perinteiseen tapaansa Raili kysyi, onko ehdokkaita tilalleni? Samaan hengenvetoon lisäsi: Ellei ole, voin jatkaa jo tutuksi tullutta tehtävääni. Takapenkistä joku kuiskasi vierustoverinsa korvaan. On se mautonta tehdä noin. Sillä on noussut kusi päähän. On mielestäni harhaanjohtavaa tehdä esitys, jos lopputulema on pitää johtajuus kuitenkin omissa käsissään.                       Mitä siellä takapenkillä kuiskutellaan, voisinko minäkin saada tietää, kun ei tänne saakka kuulu? Raili kysyi.
   Voisiko sitä pitää vaikka lippuäänestys, jos joku alkaisi vastaehdokkaaksi, tulisi demokratia täytettyä.
  Onko vastaehdokasta? Ei nouse yhtään kättä, siispä entisellä jatketaan. Asia loppuun käsitelty.  
   Eipä kerinnyt!

Krapu 6: Perinteinen, mauton, harhaanjohtava.

7 kommenttia:

 1. Hehheh, Raili oli nopea! Yhdistyksien puheenjohtajuus ei tosin liene se halutuin asema.

  VastaaPoista
 2. Nopsaa toimintaa! Yleensä olen kyllä ollut mukana yhdistyksissä, joissa ei ole ollut helppoa valita puheenjohtajaa, kun kukaan ei ole halunnut sitä tehtävää.
  Uskon kyllä, että noita tiukasti palleillaan istuvia puheenjohtajia löytyy.

  VastaaPoista
 3. Kovin on halukas Raili olemaan puheenjohtajana, miksiköhän. Olettaa ehkä että kukaan muu ei pysty hoitamaan ko tehtävää. Ja jäsenet tyytvät moiseen valintatapaan...

  VastaaPoista
 4. No, eipä ollut kenestäkään vastaanpanijaksi,ehkä eivät tosissaan halunneetkaan.

  VastaaPoista
 5. Raililla oli jäänyt into päälle pj:n toimeen. Kukan ei oikeasti huutanut väliin, joten helposti Raili sai mitä halusi.

  Meillä kyläyhdistyksessä on aina hankala saada pj tai sihteeri valittua, töitä riittää molemmilla.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on vesiosuuskunta ja tiehoitokunta. Yleensä asiat sujuvat sutjakasti ja vähän samaan tapaan, että tuttu pj jatkaa. Sinne ne kokousjuttuu piilotit kivasti krapusanat.

  VastaaPoista
 7. Vaikea kuvitella yhdistystä, jonka puheenjohtajuudesta käytäisiin kilpailua tai haluttaisiin jatkaa vuodesta toiseen. Hallitukseenkaan ei löydy helposti jäseniä. (Itsekin sanoin eilen, että ei ole minun juttu, kun ehdotettiin).

  VastaaPoista

Valinta

Raili oli ollut pitkän ajan yhdistyksen puheenjohtajana. Jälleen oli vuosikokous meneillään, ja perinteiseen tapaansa Raili kysyi, onko eh...